Kortkort

Kortaste inlägget hittills, och troligtvis för framtiden också!

God Jul till er allesammans!


Hoppas ni har något bättre för er än att sitta och läsa detta ;)

Kramar!

Julemys med systeryster!

Idag har jag och min syster mest myst runt här hemma! Jag har i och för sig städat en del också, så som källare och så, har fixat tvätten och burit in ved också! För jag vill ha en mysig brasa här inne. Älskar doften!

Sedan har jag och syster gjort lite julgodis. Vi började med knäcken för den tar så lååång tid! Men gott blev det i alla fall! Sen gjorde jag chokladtryffel med bacardi rom i ^^ Mums! Den chokladen tycker till och med jag om, mörk choklad med sprit i ;) så ska det vara!



Recept på knäck ( för den som inte redan har det ;P )

2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1 dl skållad, hackad mandel

Tillagning på spisen:

1. Skålla och hacka mandeln. Placera ut knäckformarna på en plåt eller bricka.
2. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka utan lock på medelvärme i 15-30 min. För att kolla om knäcken är klar så gör man ett kulprov (se beskrivning här under)
3. Häll i den hackade mandeln. Fyll i smeten i knäckformarna. Använd gärna gräddförpackningen eller en ursköljd mjölkförpackning för att enkelt kunna hälla upp smeten i knäckformarna. Om smeten blir för seg innan du hunnit fylla formarna är det bara att värma upp smeten igen (enklast är att sätta in gräddförpackningen några sekunder i micron). Ställ knäcken att svalna i kylskåp eller på balkong. Förvara svalt i en burk med tätslutande lock. Lägg smörpapper mellan lagren så klibbar knäcken inte ihop.

Gör kulprov så här: Häll kallt vatten i en liten skål eller kopp. Droppa i lite av knäcksmeten. När du kan forma till en kula är smeten klar.

 

Och så chokladen!

receptet!

Ingredienser

ca 40 bitar

1 1/2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad, ca 50% kakaohalt
2 msk konjak eller likör
kakao

Gör så här

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att smöret smälter. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta. Rör i konjaken. Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Låt dem stelna helt i kylen ca 1 tim. Rulla tryffeln i kakao. Förvara i kylen.

Så enkelt är det!

Mycket mer än så har jag inte gjort idag. Det tog visserligen fram tills nu att göra allt detta inkl. tvätten och städandet då.

Eller jo! Jag har ju tänt en brasa också som sagt. Så nu sotter jag framför den och bara myser!! Galet god doft är det!



Tjohej!

Myspys

Nu har det varit helg och grejer minsann! Och massor av grejer har hunnits med. Eller är det så mycket egentligen? Det kanske bara kändes så för att jag hade något att göra verkligen hela tiden!

Så, lets get to it! I fredags så började jag med att julstäda mitt rum, överallt ^^ Eller mja, jag skippade golvet så länge, det kommer! Så nu är det faktiskt rent och fint i mitt rum! Helt otroligt! Men systeryster var hemma med mig på förmiddagen så jag var ju tvungen att leka lite med henne också, inte mig emot liksom, kan vara roligt^^ Så vi tog på oss galet mycket kläder och gav oss ut i snön för att busa lite! Inte rätt snö för att göra snögubbar och grejer tyvärr! Så vi rullade i snön och gjorde forspårsmönster! Mysigt mysigt =)

Sedan var det dags för att gå in och förbereda sig inför helgens aktiviteter! Skulle ha så lite med mig som möjligt men ändå ha grejer med mig för spelkväll med ost och kex, en dag på liseberg och så fest på lördagskvällen. i en väska.... Men det löste jag, scout som jag är så fixar jag det ;) Så iväg in till stan för att ta mig vidare till Göteborg! På vägen så märker jag att spolarvätskan har tagit slut, samt bensinen >< Så jag ser iiingenting samt känner att bilen kan få bensinstopp när som helst! Galet! Samt att mina vinterdäck inte är heeeelt att lita på så jag glider sjukt lätt!  Anyhow, hann till bussen i alla fall, både jag och Juxxe ^^Så blev det en lång busstur till Göteborg! När vi kom dit så svängde vi inom Måns först och åt saffransbulle och drack glögg samt pratade om lite allt möjligt trevligt! Massa fint där! Lite avundsjuk kanske ;) Väldigt centralt och väldigt fint =)
Men sen fick vi ta oss ut till Lindholmen för att träffa alli och ha lite mysigt! Vi åt lite och sen så bjöd vi upp Fabian och hans fyra polare till Alli. Vi spelade lite spel och pratade lite och hade allmänt trevligt tycker jag minsann! Trevligt folk det dära =)
Dom gick vid två tror jag =) så pratade vi lite till och gick sen och la oss och somnade efter halv fyra någon gång!

På lördagen så började jag med att gå med Alli på Nordstan en sväng och så lunchade vi på ett mysigt café, där Fabian joinade oss efter ett tag! =)

Så var det dags för del två av dagen! Liseberg med Rovergänget! Tog med mig lilla bihanget dit också <3 Var en mysig men helt galet kall stund där ! Men helt klart värt nu när man tänker på det så här i efterhand ;)

Efter detta drog vi hem till Marcus och åt god paj och annat smått och gott! Samt glögg såklart ^^ Hjortron glögg testade jag denna gången, helt klart spännande, men god! Trevligt trevligt! Men sen drog jag, Fabian och Malin till Borås för att gå på 20års fest på Hedviksborg =) Hem till Malin först en sväng för hon skulle byta om. Så ringer vi till festen för att se vad som händer och om dom är kvar där "Nä jag vet inte riktigt vart jag är. Jag är i en ambulans tror jag!" fick vi som svar =O Då har Marcus varit full (som vanligt ;) ) och ramlat in i ett bord och fått ett jack i huvudet >< Men han var ändå gladast och fullast på festen när han kom tillbaka från sjukhuset =P Galning!!!

Trevlig fest i alla fall, om än lite galen! Sen åkte vi hem till mig och halvsov ^^

Galet mysigt att vakna upp bredvid någon man tycker om! Kan nog vänja mig vid det ;) <3

Allt som allt var det en heeelbra och mysig helg! Värd!

Tjohej!

Sitt hela dagen om du vill......

....det finns kvar en rulle till.

Står det på vår toalettrullehållare! Sarah som har lärt sig läsa för ett tag sen sitter nu och läser den högt inne på toaletten varje gång hon är där! I början så undrade man lite smått vad det var hon sysslade med där inne, hörde bara mummel, men efter ett tag höjde hon rösten så jag hörde henne läsa dessa rim. Varenda gång hon är där inne. Sötunge.

Idag har jag vart på julavslutning för Malmen. Det var i kyrkan inne i stan. Är alltid lite märkligt när man går in i en kyrka tycker jag. Känner mig inte helt bekväm där. Kan ju bero på att jag är agnostiker, men jag vet inte ;) Känner mig alltid lite out of place när det är bön också. Jag sitter där och låtsas att jag inte syns i princip =P På Irland, när jag var på bröllop, så gick jag faktiskt ner lite halvt på knä jag med och knäppte händerna i alla fall. Där hade man i princip inget val >< Alla bad! Katoliker som dom är!

Haha, off-topic men min broder tappade precis sin kaviarmacka i knät! Haha! kaviarsidan nedåt såklart ;) Han har vart puckad hela dagen! Fick ett sms vid tio i fyra "Varför är ingen hemma? jag har glömt nyckel!" ungefär.. Hum, vi var på julavslutningen! Men kom hem typ halv fem ungefär. Då har han suttit i lekstugan och frusit! Lilleplutt!

Men i alla fall! Kyrkan ja! Nä, jag ska nog inte börja skriva om kyrkan. Det kan bli förfärligt långt då. Orkar inte det idag, skriver upp det på listan med ämnen som jag ska skriva om när jag orkar, någon gång med andra ord. I framtiden!

Nu sitter jag här och skriver, samtidigt som jag kollar på PoC 1 med brorsan. Gillar fortfarande de filmerna^^ Rätt skönt att jag kan sitta ochs kriva samtidigt eftersom jag kan filmerna utantill vid det här laget ;) Fattar vad som händer även fast jag bara hör vissa ord och så musiken^^ nice nice!

Well, snart är det imorgon! Och det gillas! Kvart över sex så drar jag till Göteborg nämligen. Ska hälsa på Alicia som jag sa häromdagen. Ska ta med lite ost och kex, och tydligen ett spel av något slag. Ska kolla på det lite ikväll och se vad jag kan gräva fram^^

Planerna inför lördagen är ändrade! Liseberg vid fyra istället för halv två! Blir ingen roverfest. Blir liseberg och sen glöggmys hos Marcus. Men funderar på att dra till Patrik och Marcus 20års fest istället, eller lite senare. Får se hur planen blir! Det beror ju även på vad den andra halvan har att säga om saken ^^ <3  Men det blir nog bra!

Nu ska jag kolla på snygga Jack Sparrow en stund!

Tjohej!

Nu är det slut...........

Nu .. är det slut.. usch vad jag inte gillar det här! Helt galet otrevlig överraskning är det.... Men nu, blir det ingen ägglikör i aladdinasken längre! Jag som röstade på den massa ggr! Men nä. Istället får Romrussin(bläk!) och till och med Körsbär i likör, stanna kvar. Hur kunde det hända?!! Är det NÅGONSIN någon som äter den körsbärspralinen? Sjukt äcklig är den >< Nä! Nu blev jag putt ><



nä... orättvist är vad det är!

Nu vill jag verkligen ha fredag, behöver en kram tror jag! =P

tjohej

Lite smuts i kanterna!

*flin*
Letar runt lite på internet efter jobb/extrajobb i göteborg just nu. Snubblade över den här annonsen nu;


Känner att, nä, detta är nog inget för mig. Kände mig liksom helt plötsligt lite.....smutsig i kanterna so to speak!

Helt galet vad svårt det ska vara att hitta ett arbete just nu. Visst att jag får bidrag och lån när jag pluggar(kommer plugga!) men det är ju att leva på gränsen då i princip. På väldigt lite i alla fall, så ett extrajobb är ett måste. Men så ska man hitta ett sådant också ><
Hade tänkt ta kontakt med några jag känner som jobbar i Gbg och se om dom har några förslag, eller tips, eller vad som helst som kan hjälpa mig! Både med jobb och med lägenhet. Verkar ju vara minst lika svårt att få tag på det ju!

Nä, nu ska jag leta vidare!

tjohej!

Inget vettigt alls!

Det är precis vad det här inlägget är. Inte det minsta vettigt. Fick bara stor lust att skriva någonting. Vet bara inte riktigt om vad!

Just nu så sitter jag här hemma och det kliar liksom i hela kroppen. Tecken på abstinens kanske? ;P Hellt galet vad man kan bli beroende av närhet fort! Här har jag gått och klarat mig bra utan det i nästan 3 år, och så börjar man träffa någon och POFF! så är man beroende av närheten denne ger!

Bah! Löjligt är vad det är Carina! =P

Men i alla fall, lite planer för veckan har det blivit kan sägas. På fredag så drar jag till göteborg och ska hälsa på Alicia och bara chilla! Juxxe följer också med. En viss person ska hälsa på sin polare som bor i samma byggnad såååå, man vet ju aldrig vem man råkar stöta ihop med i korridoren so to speak!

På lördag så blir det först lite rund gång i stan med juxxe och alli, lunch och sådant =) Sen efter lunch så blir det rover avslutning! Börjar med att gå till Liseberg och mysa runt där, sen får vi se vad som händer efteråt! Var ju så att vi skulle haft julfest på kvällen, men det kanske inte blir av så nu så bestämmer vi nog när vi är där vad som ska hända! Men jag fick ju ta med lilla bihanget så jag klarar mig hur det än slutar^^

kanske kommer nåt mer vettigt inlägg senare idag istället!

tjohej!

Snö!

Massa snö!

Vaknade upp på morgonen idag och tittade ut genom fönstret och vad ser jag där? Jo snö! Dessutom så snöar det fortfarande lite granna. Himlen är grå och det är vitt överallt. Nu kanske man vågar hoppas på en vit jul? Det är ju inte så många dagar kvar trots allt. Men "Peppar peppar ta i trä" som man säger! Nu tänker jag vara lite vidskeplig för jag vill ha snön kvar helt galet mycket! Älskar att springa ut i snön och rulla runt ;) Ja, jag har mitt barnasinne kvar! Det ska man ha kvar, för alltid. Men till en viss gräns såklart ;)


Vår baksida, snö!!!


Denna bilden var galet kall att ta, min fot fick ju nästan frostskador ^^ Men det är Riktig snö! Konstaterat nu! Inte nån dum blötsnö som försvinner helt galet fort, nä, detta är kramsnö. Och sådan ska man kramas i! Så kom hit och kramas i snön med mig! ^^

Nä, nu ska jag gå och se till min tvätt och fortsätta städningen. Var bara tvungen att berätta om den underbara snön.

tjohej!

2år och 11månader

det var ganska exakt så länge sedan som jag gjorde slut i mitt senaste förhållande. Det är ett tag ändå och jag har liksom lärt mig att vara singel igen. Att kunna leva utan att vara beroende av någon annans bekräftelse eller uppmärksamhet. Därför är jag lite rädd nu. Jag känner mig galet ovan vid det här, som en nybörjare. Känns nästan som första gången man var ihop med någon och man visste inte vad man skulle prata om eller hitta på, eller bete sig överhuvudtaget. Vad som förväntas av en osv. Lite koll har jag väl, men ändå, känns nästan som första gången.

Men det ska nog gå bra! Precis som Fabian så säger jag att mycket kan förstöra ett förhållande, men jag tänker inte låta min egen feghet vara orsaken! <3

Detta kan bli helt galet bra, det känner jag i magen. Man ska lyssna på sin mage! Tips till er alla. Magkänslan brukar fungera bra! 

Sen så tänker jag göra vissa saker annorlunda denna gången! För det första så tänker jag lära mig att umgås med bara en person (galet dålig på det, är en gruppmänniska :P), för det andra så tänker jag inte rusa iväg så att säga. Förut har allt gått och hänt så fort, tror man tappar gnistan lite i språnget där. Tänker inte göra om det misstaget igen!

Men enough med depprimerande minnen nu =P

Glad över nuet och längtar efter varje dag jag får spendera med denne specielle person! <3

tjohej!

Sentimentalt

Inget ämne från listan idag heller, tar det när jag orkar!!!

Men idag har varit en helt vanlig dag måste jag säga. Den slutade galet sentimentalt nu ska tilläggas!
Har fått email från min familj på Irland och som vanligt får Ann Marie mig att gråta floder. Bra gråt ska tilläggas! Men ändå... Dom har fått mitt fotoalbum nu i alla fall, och Aofie vill ha med det öööverallt och visa folk! Tydligen så började Ann Marie gråta när hon kollade igenom det och läste min kommentarer... Aofie gillade sin present med halsband och massa pärlor och grejer så hon kan göra sina egna kreationer, vilket hon tydligen gör och tvingar Ann Marie att ha på sig dem när hon går ut med sina vänner,haha! "I was going out with work last week and I had to wear one of her bracelets!!!!  so thanks for that!!"  brilliant ;)  Sen var det massa text om barnen och om julens planer, tydligen ska fotoalbumet med upp till Galway också, finns galet många bilder från när jag var där i det så det kan jag ju förstå ;)







Nej, sentimentala timmen är över ;)

Back to reality!
och det finns inte riktigt här ändå!

Saknar dig!


tjohej!

mnja

det går inte så bra det här med blogg för mig märker jag =P
glömmer bort den helt, verkligen hela tiden!!! Men ska försöka, ännu en gång, att bli lite mer aktiv!

Mycket har hänt, inget har glömts bort, men samtidigt så har det var så mycket så jag inte orkar skriva om det! Ska försöka skriva efter varje grej vad som hänt istället tror jag nog! Bra idé Carina =P

Men jag har fyllt år i alla fall, kna vara värt att nämna. Hade en fest för detta också, klart man ska hitta alla anledningar man kan för att festa liksom ;) mycket underhållande och intressant fest I have to say!

Och en annan viktig sak är att jag hittat en liten mygga om man ska säga så ;) Eller hur man nu ska uttrycka det!. En liten mygga som jag verkar tycka om en väldans massa i alla fall! Hoppas på det bästa^^ <3

Sötplutten och jag ^^

Hade ju sökt lite utbildningar och sådant. kom in på lärarutbildningen, men är inte helt säker på att jag vill gå den. Och om jag tackar nej så lär det bli så att jag pluggar ett par kurser till våren istället, gör högskoleprovet och försöker ännu en gång! Sjukgymnast eller Sjuksköterskeutbildning(så jag kan bli ambulansförare) är det som ligger högst på listan just nu! Men men, man hinner ju kanske ändra sig igen ;) Nu ska jag kolla igenom alla kurser i göteborg till våren i alla fall. Hitta någon på helfart så jag får studiebidrag och kan flytta också!! Skulle helt klart vara nice!!

Nej! Nu var det slut för denna gång!. Har en lista på massa ämnen som jag vill/ska skriva om någon gång också. Ska försöka börja beta av den...så småning om :P

tjohej!!

RSS 2.0